zondag 21 februari 2016

Tentoonstelling Brussel - "Daniël Buren" - BOZAR en "Van Floris tot Rubens " Tekeningen Koninklijk Museum Vr Schone Kunsten.

"DANIEL BUREN  - EEN FRESCO"

BOZAR  - Brussel.

tekst   web - BOZAR - 
fotos ©VanSteenMJ

"De tentoonstelling Daniel Buren. Een fresco beantwoordt de vraag hoe je kunstwerken kan tentoonstellen die zijn verankerd op de plaats waar ze zijn gemaakt, waar ook ter wereld. De Franse kunstenaar Daniel Buren (°1938) ontwerpt sinds de jaren ‘60 een oeuvre dat gekenmerkt is door het vaste gebruik van witte en gekleurde verticale stroken van 8,7 cm breed in privéwoningen, musea en de openbare ruimte. Voor zijn tentoonstelling bij BOZAR maakte Daniel Buren een specifieke interventie waarin zijn werk een dialoog aangaat met de kunst van artiesten die hem hebben geïnspireerd. Een nieuw werk in de vorm van een film geeft een overzicht van de vluchtige en permanente installaties van de kunstenaar. Samen met de tentoongestelde werken vat deze film de essentie samen van Burens zoektocht naar schoonheid.
Kunstenaars: Paul Cézanne, Henri Matisse, Pablo Picasso, Constantin Brancusi, Jackson Pollock, Fernand Léger, Marc Chagall, Sol LeWitt,… & Daniel Buren.
Een tentoonstelling van Daniel Buren
Geassisteerd door Joël Benzakin
Met uitzonderlijke bruiklenen van het Centre Pompidou, Musée national d’art moderne"











































Tenstoonstelling:
"Van Floris tot Rubens"
87 tekeningen van Hollandse en Vlaamse Meesters uit de 16de en begin 17 de eeuw - Meestertekeningen uit privéverzameling.

Nog enkele impressies van andere verzameling in het museum.

Koninklijk Museum Voor Schone Kunsten - BrusselRegentschapsstraat.











































Geen opmerkingen:

Een reactie posten