donderdag 3 april 2014

01-04-2014 Gent - Amarant - "Bill Viola"

 Met Amarant cursus bijgewoond in Gent : "Bill  Viola", Amerikaans video kunstenaar.

tekst: "Amarant"

"
Bill Viola
Bewegend beeld als poëzie voor het oog


Bill ViolaUitermate esthetische en vakkundige beelden van traag bewegende figuren, close-ups, hypnotiserende mensenfiguren of sterk vertraagd opgenomen landschappen: het zijn maar enkele karakteristieken die we in het werk van de Amerikaanse videokunstenaar Bill Viola terugvinden.

Alom geprezen als een grootmeester en zelfs “Rembrandt van de videokunst" genoemd, weet hij kijkers keer op keer op indringende wijze te confronteren met onontkoombare facetten van het leven. Naar eigen zeggen gebruikt hij tijd zoals een schilder kleur gebruikt. Zijn visuele esthetiek balanceert op invloeden uit de geavanceerde beeldtechnologie en het psychologisch analytisch denken. Het mag dan ook niet verbazen dat zijn creaties intens inwerken en ons tot zowel bezinning als verdieping bewegen.

Deze cursus gaat in op de figuur en het oeuvre van Bill Viola, evenals op de vele betekenislagen die we in zijn videokunst terugvinden. Om uw kennismaking met videokunst verder te verrijken komen daarnaast ook andere artiesten zoals Dara Birnbaum, Nam June Paik, Marie-Jo Lafontaine, Nan Hoover, Stan Douglas en David Claerbout aan bod.

U mag erop rekenen dat u videokunst na deze introductie minstens als poëzie voor het oog beschouwt.


Docent
Eveline Heylen "










GENT 


































Naar aanleiding van de bioscooprelease van 'The Monuments Men' bracht graffitikunstenaar Bart Smeets een grote muurschildering aan,in de Jan Van Stopenberghestraat te Gent,nabij De Korenmarkt. Meegenomen promotie voor het "Lam Gods",welke een belangrijke rol speelt in de film.Vermits ik toch in Gent was voor de cursus van "Amarant,nog een mooie,wandeling door de stad,en zo fotografeerde ik het werk van Bart Smeets.

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten